Op zaterdagochtend 1 oktober organiseerde de Gelderland Academie de dag voor lokale partijen. Lokaal Belang kon hier natuurlijk dan niet ontbreken. Met wethouder, raadsleden, commissielid, fractieondersteuners en bestuursleden waren we groots aanwezig. 

Na de opening door Jan Markink, gedeputeerde van de provincie werd een presentatie gehouden door Julien van Ostaaijen over succes en uitdaging lokale partijen. Iets wat we als Lokaal Belang zeker ter harte kunnen nemen. Uit de presentatie van de financiering van politieke partijen bleek maar weer eens duidelijk dat voor lokale partijen nog steeds niets is geregeld. Hopelijk gaat daar, snel, verandering in komen.

In de pauze was het mogelijk om (portret)foto’s te laten maken en andere lokale partijen te ontmoeten.

Na de pauze kon je aan één van de drie workshops deelnemen. Zo nam ik deel aan de zeer onderhoudende workshop “De politiek is een slangenkuil….” Met als ondertitel “….en dat is nu eenmaal zo”. Dilemma’s, de gunfactor en wheels en deals werden door Laurens van Voorts zeer interactief behandeld. 

De ochtend werd afgesloten met een lunch, waarna ik thuis de middag met mede commissielid de Meerjarenbegroting 2023-2026 uitgebreid door heb genomen.