Jubileum 15 jaar Lokaal Belang

Op vrijdag 23 augustus 2019 viert Lokaal Belang haar 15-jarig bestaan. In dit bericht een uitnodiging en beschrijving van ons bestaan.

Ontstaan Lokaal Belang tot heden.

Voorjaar 2004 is in Babberich het plan gerijpt een nieuwe lokale partij te beginnen. Op 12 augustus 2004 is bij de notaris Lokaal Belang officieel opgericht. Op 17 november 2004 werd deelgenomen aan de verkiezingen en behaalde Lokaal Belang 5 zetels. De partij bestond toen uit circa 15 leden.

De fusie van de gemeente Angerlo en Zevenaar leverde ook een fusie op met Gemeentebelangen (Angerlo). Later kwam daar nog de fusie tussen Lokaal Belang en Pak An (Angerlo) bij. De partij was tijdens de verkiezingen van 2010 en 2014 gegroeid tot 10 zetels in de gemeenteraad.

In oktober 2017 fuseerde Lokaal Belang met Belangen Gelders Eiland (Rijnwaarden) en Lijst Lobith-Tolkamer (Rijnwaarden). Dit naar aanleiding van de fusie tussen de gemeenten Zevenaar en Rijnwaarden die op 1 januari 2018 definitief werd. Inmiddels is het ledenbestand van Lokaal Belang gegroeid naar circa 100 leden.

Aanmelden kan bij de secretaris: secretarislbz@gmail.com

Deel dit: