Opschoondag gemeente Zevenaar

Vandaag, zaterdag 23 maart, was alweer de 17e editie van de Landelijke Opschoondag, dan steken tienduizenden Nederlanders de handen uit de mouwen voor een schone buurt of omgeving.
De Landelijke Opschoondag kun je zien als een gezamenlijke voorjaarsschoonmaak.


Ook in de gemeente Zevenaar staken vele vrijwilligers de handen uit de mouwen om gezamenlijk hun eigen omgeving schoon te houden en een opknapbeurt te geven. Om 09.00 uur verzamelden de vrijwilligers in onze gemeente zich op twee locaties. Verzamelpunt voor de vrijwilligers in Zevenaar was het gebouw van NME de Liemers en in Aerdt dorpshuis Eensgezindheid.

Na het nuttigen van een kopje koffie en verdeling van de de diverse routes ging men op pad. Gewapend met een afvalgrijper, vuilniszakhouder, werkhandschoenen ging men met volle moed aan de slag.
Tegen 12.00 uur kwam iedereen weer terug op het verzamelpunt en kon men genieten van een lekkere mok soep met stokbrood. Er werd volop van gedachten gewisseld over de ervaringen die men onderweg had opgedaan.

Uiteindelijk zijn alle deelnemers met een dubbel gevoel naar huis gegaan. Enerzijds een gevoel van tevredenheid dat men weer veel afval uit de omgeving had verwijderd. Anderzijds een gevoel van triestheid dat er nog steeds mensen zijn die hun afval gewoon op straat of in de berm gooien vanaf een fiets of vanuit de auto en niet het fatsoen hebben om te wachten totdat men bij een prullenbak thuis of in de buurt is. Ook werden er een aantal grotere stukken afval gevonden zoals autobanden, spiegels, tuinstoelen of rieten fauteuil.

Ook Lokaal Belang is op pad gegaan met deze actie. In Zevenaar verzamelden zich Harry Staring, Tjeerd Boekhorst, Joost du Croix, Roy van Essen en Feline van Die zich bij het NME.
In Aerdt waren Hans Winters, Peter Putman, Edwin Buil, Anita van Loon en Frans van Loon aanwezig.

Goed was het om te zien dat er weer meer vrijwilligers waren om de handen uit de mouwen te steken. Laten we hopen dat dit aantal volgend jaar nog meer is toegenomen. U helpt dan toch ook?

Voor degene die alsnog willen helpen is er nog een mogelijkheid. In Angerlo gaat het wijkteam pas op 6 april aan de slag. Altijd na de halfvastenoptocht. Vrijwilligers kunnen zich melden bij Wim Riewald van het wijkteam Angerlo.

Deel dit: